שאלות ותשובות
תפריט
שאלות נפוצות
איפה מתקיים המחנה?
המחנה המשותף מתקיים בכפר הנוער "נווה הדסה" באזור השרון, סמוך לאבן יהודה וצומת בני דרור. כפר הנוער נותן לנו מענה לכל הצרכים שיכולים לעלות במהלך הקיץ, חדרים נוחים וממוזגים, חדר אוכל, בריכה, מתקני ספורט, בית כנסת, חדרי פעילות, מדשאות, חורשה וכל מה שצריך בשביל מחנה קיץ בלתי נשכח!
ומה עם הצוות, מה הרקע שלו?
הצוות מורכב מאנשי חינוך והדרכה, בוגרי צבא/שירות בשנות העשרים לחייהם, בעלי ניסיון בעבודה עם בני נוער במסגרות שונות. במהלך המחנה החניכים מחולקים לקבוצות של 10-14 חניכים למדריך. המדריכים מתגוררים במבני המגורים של החניכים, זמינים עבורם ומלווים את תהליך החיבור ביניהם יחד עם ליווי התהליך האישי של כל חניך. הצוות כולל מדריכים, רכזי שכבות, אנשי לוגיסטיקה ורפואה וצוות ההנהלה שלנו. כולם חיים במחנה.
האם החניכים חייבים לשמור שבת במחנה?
לא. המחנה מאפשר לכל חניך לקיים את אורחות חייו חילוני ודתי כאחד תוך כיבוד אורחות חייהם של חבריו למחנה. השבת היא יום רגוע וחגיגי במחנה והפעילויות המשותפת מתקיימת תוך כיבוד מלא של הלכות השבת. החניכים אינם מחויבים לשמור שבת במחנה ובמהלך יום שישי מתנהל דיון במסגרתו החניכים מחליטים יחד לגבי ההתנהלות במרחבים האישיים בשבת. המרחבים הציבוריים מחולקים לאזורים שונים המותאמים למגוון הזהויות במחנה כך שכל אחד יכול להתנהל בשבת באופן שתואם את אמונתו ואורחות חייו.
האם המחנה באמת מאפשר אורחות חיים שונים?
כן. המחנה המשותף מאפשר לכל חניך לנהל את אורחות חייו דתיים, חילוניים ושומרי מסורת כאחד תוך כבוד הדדי למגוון אורחות החיים של הזהויות השונות במחנה. הפעילות מתנהלת תוך יצירת אווירה נעימה ובטוחה לשיח ומתן אפשרות בחירה בזמנים שונים ביום: תוכנית המחנה כוללת זמנים יעודיים לתפילה במניין למעוניינים, ישנן שעות בריכה מעורבות ומופרדות, בשבת, הפעילות המשותפת שומרת שבת, האוכל כמובן כשר ויש ייצוג הולם של דתיים שונים בתוך קהילת המחנה, חניכים ואנשי צוות. אנחנו מגבילים הרשמה כדי לשמור על איזון בין הזהויות המיוצגות במחנה.
אילו פעילויות יש במחנה?
טיולים- החניכים יצאו לשני טיולים- טיול גיבוש של כולם ביחד, וטיול בחירה בו החניכים יבחרו בין טיול ספורט אתגרי, ספורט מים, סדנאת אוכל, תיאטרון או יציאה משותפת להתנדבות קהילתית. מגוון הטיולים משתנה משנה לשנה
חוגים- במחנה יש המון חוגים אדירים בכל תחום שאפשר רק לחשוב עליו! במהלך היום הראשון למחנה יבחר כל חניך שלושה חוגים מתוכם ישתתף בשניים.
מלחמת הצבעים - יום שלם של טורנירים ותחרויות, מורל והופעות! טירוף חושים ברוח ספורטיבית וצבעונית במיוחד!
זמן שכבה- זה הזמן לדבר, לאתגר, לפתוח הכל ולהתחבר. נושאים של זהות, הדומה והשונה, ואתגרים חברתיים היום יום שלנו. נבין את המורכבויות ונחשוב יחד איך לגשר על הפערים.
פעילות ערב- ערב הישרדות, המרוץ למליון, במה פתוחה, שעשועונים, מסיבות ועוד- והכל בסגנון המחנה המשותף!
זמן משפחה - זה הזמן לעבד קצת את החוויה, להכיר מקרוב ולדבר בנחת על היום שהיה.
מה קורה אם נכנסים לבידוד לפני המחנה?
במידה והמחנה לא יתקיים בעקבות הנחיות ממשלתיות יהיה החזר מלא על התשלום.
במידה וילדכם יכנס לבידוד טרם במחנה, ינתן החזר מלא בהצגת אישור רפואי.
איך נראה יום רגיל במחנה?
מתחילים במפגש של כווולם, משם מתפזרים ל"תפריט בוקר" עם אפשרויות כמו: פעילות ספורט, שיח או תפילה. ארוחה מלאה באנרגיות וסידור חדרים.
הבוקר מוקדש לחוגים! כל חניך/ה מתנסה בשני חוגים: מוזיקה, דרמה, כדורגל, ספורט מים ועוד...
אחרי ארוחת צהריים דשנה החניכים בוחרים אם להנות בבריכה, לשחק, להתפלל או לבלות זמן רגוע עם חברים.
הגיע זמן לארטיקים ואז פעילות שכבה לדון קצת בערכים משותפים ולשוחח ביחד עם המדריכים.
אחרי ארוחת ערב עוברים לפעילות כיף חברתית: מדורה, מירוץ למליון, מופעים וכל מיני הפקות שהצוות מרים.
בסוף היום יש שעת טלפונים כדי לשתף בכל הכיף ואז סוגרים עם פעילות עיבוד של "לילה טוב" בקבוצה המשפחתית הקטנה.
קחו בחשבון שאין הרבה ימים "רגילים" במחנה 🙂
איך בוחרים חוגים למחנה?
ביום הראשון של המחנה יחשפו החניכים למגוון החוגים המוצעים במחנה השנה.
כל חניך יוכל לדרג את שלושת החוגים המועדפים עליו או עליה.
מתוך שלושת החוגים כל חניך ישתתף בשני חוגים לאורך המחנה.
איזה חוגים יהיו? בין המגוון יהיו חוגי אומנות, בריכה, ניווטים והישרדות, כדורגל, כדורסל ועוד..